XZZ space

More Interior Designs

ME
Sample.pdf
CV .pdf
© 2010

 

       
 

According to the statistic of the National Kidney Foundation, there are more than 275,000 dialysis patients in the U.S. and more than 67,000 people die each year because of kidney failure. The Cleveland dialysis clinic located in Cleveland, Ohio aims to integrate harmoniously with nature to enhance human performance and increase human health.

The design of the Ohio Clinic is based on the theory of symbiosis. In order to achieve symbiosis between the human and nature, the design keeps contact with the surrounding area.

Sustainable design offers a health and high performance environment for the patients. The building uses prefab system, WeeHouse, which is produced by Alchemy Architects. The system not only reduces the building cost, but also featured by sustainable finish and material, such as bamboo floors. The building facade is open to natural light and ventilation cutting down the energy consumption. The interior partition wall is translucent to allow the natural light in and offer an unblocked view to the whole space. Energy efficient fluorescent and metal halide fixtures serve to supplement the daylight. Lighting sensors used in office areas and nurse stations allow proper dimming of the artificial lighting. Most of the materials are recycled materials or can be recycled such as recycled textures:3 form recycled countertops and veneer. The paints used are Pure Performance paints from PPG which contain VOCs to protect the indoor air quality. In the restroom, water from the sink is sent to grey water storage area for use in the toilets. Occupancy control sensors prevent wasting energy in storage and bathroom areas. Sensors on faucets prevent wasting of water.

The Building
The building uses prefab system, WeeHouse, which is produced by Alchemy Architects. The system not only reduces the building cost, but also featured by sustainable finish and material, such as bamboo floors. In order to protect the original site, the building has different height which dramatically reduces the amount of earthwork and preserves the natural landform. All rooms in the building can access to the natural light and have fantastic view to the surrounding area.

The Plan
The building consists of three volumes which are connected by bridges and create three zones and landscape spaces: court yard space, waiting area and exterior café area. Those volumes divide the clinic into three different areas for patients. Patients in each area can access different views of the nature and people’s activities both inside and outside which exert positive feelings and reducing stressful thoughts. The waiting area in the glass atrium is a space connecting two volumes which blurs the boundary of the interior and exterior.

The Waiting Area
The waiting area in the glass atrium is a space connecting two volumes which blurs the boundary of the interior and exterior. When the sunlight hits the aluminum frame in the ceiling and wall, a dramatic shadow is shaped in the interior.

The Exterior Cafe Area
It is an extension of the interior which provides the outdoor activities for the occupants and achieves symbiosis with the nature.

The Nurse Station

Longitudinal Section

Transverse Section

First Floor

Second Floor

First Floor

Second Floor

The Materials / Furniture / Lighting

 

Now Lotus Symbiosis Theme Vitality Breath Anti MISC.